Oldal kiválasztása

Legyen élmény a tanulás!

Nyertes pályázatok

Lásd, halld, érezd! Ki mondta, hogy unalmas a tanulás?!

Pályázati azonosító: NEAO-KP-1-2021/10-000245

Támogatási összeg: 1.300.000 Ft

Projektidőszak: 2021.04.01 – 2022.03.31.

A projektben 8 db osztálytermi virtuális valóság szemüveg beszerzését, valamint ezek felhasználásával bemutató órák megtartását terveztük.

A virtuális valóság szemüvegek speciális, az oktatásban történő felhasználásra készültek, amelyek a hozzájuk tartozó tanári menedzsment rendszerrel vezérelhetők, így a foglalkozást vezető szakember irányítása mellet jutnak a diákok tanulási élményhez.

A virtuális valóság (angolul VR: virtual reality) szemüveg egy korszerű, információ technológiai fejlesztés, amely magába foglalja a hardver és a szoftver megoldást. A fizikailag ez egy olyan kijelző, amelyet a felhasználó a fejére erősít, így az közvetlenül a szemei elé kerül. A készülék mindkét szembe más szögből sugározza ugyanazt a képet, háromdimenziós érzetet keltve. A szemüveg követi a fejmozgást, így a felhasználó mindig azt láthatja, amerre éppen néz, így élethű élmény születik a használója számára. A fizikai megvalósításhoz számos szoftveres alkalmazás csatlakozik, ideértve a különféle szimulációkat, térbeli modellezést, építőipari, orvosi, űrkutatási, gyártási és nem mellesleg az oktatási felhasználását.

Az projektbe bevont általános és középiskolákkal kötött együttműködési megállapodások szerint, kiscsoportos (8 fő/ csoport) interaktív foglalkozásokat tartunk a virtuális valóság szemüveg bevonásával. A gyermekek részére fizika, biológia, kémia és a földrajz tantárgyak alkalmával elsajátítandó tananyagokhoz adunk virtuális élményt 60-90 perces foglalkozások keretén belül.

Az élményben résztvevő fiatal az osztálytermet el sem hagyva jut el a világ bármely helyszínére vagy szerez meg egyedi ismeretet (emberi test, kémiai elemek, természeti jelenségek, élménypark, stb.). A 8 fős kiscsoportos foglalkozások megtartását speciális tudással rendelkező pedagógus-szakember bevonásával valósítja meg egyesületünk.